Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

            Περιοδικό κινηματογράφου

Σινεμά, κριτική & προβολές στην πόλη

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ 2024

 

 

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ 2024: OPEN CALL
 

2nd Mobile Film Contest

Ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες γυρισμένες με κινητό

 

Μετά την περσινή πρώτη έκδοση τους, που σκόρπισαν ενθουσιασμό με περισσότερες από 200 υποβολές ταινιών, οι ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ επιστρέφουν!


Ο φετινός διαγωνισμός θα έχει θέμα ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΤΑΙΕΙ και κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες σκηνοθέτριες και νέους σκηνοθέτες για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών.


ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι ταινίες θα γυριστούν με αποκλειστική χρήση κινητού τηλεφώνου σε οριζόντιο format, με διάρκεια 2 – 6 λεπτά, χωρίς χρήση μουσικής, και με άξονα το θέμα μπορούν να είναι μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ή οπτικό δοκίμιο.


Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, όπου και θα επιλεγούν 10 φιναλίστ ταινίες που στην συνέχεια θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης στον κινηματογράφο Άστορ όπου θα προβληθούν οι 10 φιναλίστ ταινίες και θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού  που θα συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

 Χρονοδιάγραμμα δράσης:


15 Ιουλίου 2024: Ανοιχτό κάλεσμα του διαγωνισμού
30 Σεπτεμβρίου 2024: Προθεσμία υποβολής ταινιών
21-31 Οκτωβρίου 2024: Οnline ψηφοφορία των φιναλίστ ταινιών
1 Νοεμβρίου 2024: Τελετή βράβευσης: Προβολές των ταινιών και απονομή του Βραβείου Κοινού στον κινηματογράφο Άστορ.

 


 

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ 2024: 2nd Mobile Film Contest
15.7.24 – 01.11.24

Διοργάνωση: Cinematek
Πληροφορίες:
Cinematek.gr/tainies-tsepis
tainiestsepis@cinematek.gr


 

Δείτε τις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ 2023 εδώ