Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

in collaboration with cineuropa.org

Σινεμά, Κριτική +προβολές στην πόλη

Με Άλλο Πρόσωπο

Mug

Από
11.04.2019
Με Άλλο Πρόσωπο
Μια ταινία που θίγει την ακαμψία της πολωνικής κοινωνίας, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού άντρα που χάνει το πρόσωπο του όταν πέφτει... μέσα στο σώμα του Χριστού.

Σκηνοθεσία: Malgorzata Szumowska 
Σενάριο: Malgorzata Szumowska, Michal Englert
Ηθοποιοί: Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol, Roman Gancarczyk, Dariusz Chojnacki, Robert Talarczyk, Anna Tomaszewska, Martyna Krzysztofik
Φωτογραφία: Michal Englert
Μοντάζ: Jacek Drosio
Παραγωγή: Nowhere SP. Z O.O., TVN
 

Διανομή: 
ΣΥΝΟΨΗ

Ο Γιάτσεκ λατρεύει το χέβι μέταλ και τον σκύλο του. Μετατρέπει τα δρομάκια της εξοχής σε αγωνιστικούς δρόμους, τρέχοντας με το αυτοκίνητό του. Όταν με τη φίλη του, τη Νταγκμάρα, χορεύουν στην πίστα, όλοι τρέχουν να κρυφτούν. Απολαμβάνει τη ζωή του, όντας cool και απροσάρμοστος σε σχέση με το αποπνιχτικό περιβάλλον που υπάρχει γύρω του. Εργάζεται σε ένα μεγάλο πρότζεκτ στα πολωνογερμανικά σύνορα για την κατασκευή ενός γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού, του μεγαλύτερου στον κόσμο. Όμως, η ζωή του λαμβάνει μια απροσδόκητη τροχιά όταν σε ένα ατύχημα που έχει στη δουλειά του το πρόσωπό του παραμορφώνεται τελείως. Ο Γιάτσεκ, ακολουθούμενος με μεγάλη προθυμία από τα πολωνικά media, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που κάνει μεταμόσχευση προσώπου. Μπορεί να λαμβάνει τιμές εθνικού ήρωα και μάρτυρα, αλλά πλέον δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Στο μεταξύ, το άγαλμα του Χριστού μεγαλώνει συνεχώς.


>> Κυκλοφορία — 11.04.2019

>> Διαβάστε την κριτική της ταινίας στο Cinematek Τεύχος 4

Δείτε περισσότερες ταινίες από: