Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

            Περιοδικό κινηματογράφου

Σινεμά, κριτική & προβολές στην πόλη

ramones end of century

JMS #2 RAMONES: End of the Century

20.01.2020

Η Cinematek και το Jameson Irish Whiskey, διοργανώνoυν και με υπερηφάνεια παρουσιάζουν, τη σειρά µουσικών ντοκιµαντέρ Jameson Music Screenings. Από τον ∆εκέµβριο έως τον Απρίλιο, πέντε εµβληµατικές ταινίες γεµάτες µουσική, µία ∆ευτέρα τον µήνα.

 

Τη ∆ευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 21.00, στον κινηµατογράφο Άστορ, «RAMONES: End of the Century». 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ της λέσχης Cinematek και μπες στην κλήρωση για 20 διπλές προσκλήσεις!  

 

Για την ταινία: 

RAMONES: End of Century, των Μάικλ Γκραμάγκλια & Τζιμ Φιλντς
2003 /110λ. Με τους: Dee Dee, Joey, Johnny & Tommy Ramone, Joe Strummer, Debbie Harry, Glen Matlock, Kirk Hammett, John Frusciante, Captian Sensible, Thurston Moore. 

Το 1974, η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης ήταν σε σοκ, λόγω του βίαιου, νέου και ωμού ήχου μιας μπάντας απροσάρμοστων από το Κουίνς, που την έλεγαν Ramones. Έπαιζαν σε ένα μπαράκι, μπροστά σε μικρό κοινό, και άγγιζαν μια χορδή δυσαρμονίας που γρήγορα μετατράπηκε σε θεμέλιο της μουσικής σκηνής τη δεκαετίας του ’70. Αυτό το κουαρτέτο των απρόσμενων ροκ σταρ ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, σε όλον τον πλανήτη, και προκάλεσε τη σπίθα μιας κίνησης που θα συνόδευε δύο γενιές απόκληρων. Παρόλο που η μπάντα δεν μπήκε ποτέ στο αμερικανικό Billboard, άντεξε στον χρόνο -ανάμεσα στην απίθανη επιτυχία και τις έντονες εσωτερικές συγκρούσεις- τηρώντας ένα μεγαλειώδες πρόγραμμα τουρνέ 22 χρόνων. Ανιχνεύοντας την ιστορία της μπάντας, από την απίθανη καταγωγή της στην τεράστια επιτυχία της, την πικρή παρακμή και τη λυπηρή μοίρα των Joey και Dee Dee, το «End of the Century» είναι ένα ολοζώντανο τεκμήριο μιας από της πιο επιδραστικές μπάντες της μουσικής ιστορίας.

---------------------------------------

Jameson Music Screenings

Screening #2 / The Ramones: End of the Century

 

Μετά την προβολη της ταινίας θα ακολουθήσει πάρτι µε µουσικές του Pepper 96,6 και Jameson drinks.

∆ευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 21.00 στον κινηματογράφο Άστορ 

Γενική είσοδος, 5ε /Φοιτητικό, 3ε

**Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων, 3ε: www.astorcinema.gr